“Iets voor mijzelf naast het moederschap”

22 juni 2017
stephanie-veen-web

Opppepper4all vervult wensen van mensen met een chronische ziekte, van jong tot oud. Dat kunnen mensen zijn in een terminale fase, maar dat hoeft niet. Zij hebben bijvoorbeeld kanker, ALS, reuma of de ziekte van Crohn. Zo is er dit jaar een fotoshoot georganiseerd voor Anouk, mocht Bert meekoken in een toprestaurant, vloog Ramona in een helikopter boven Marken,  had Marcel een meet & greet met Powermetalband Theocracy.  Vorig jaar zijn er zeventig wensen vervuld. Stephanie Veen werkt als vrijwilliger op het kantoor van de stichting.

Hoe ben je bij Opppepper4all terecht gekomen?
“Ik had een leuke baan, ik organiseerde congressen, maar met mijn tweede kind op komst was het moeilijk om werk en zorg voor de kinderen te combineren. Ik moest steeds vaker in het weekend en ‘s avonds werken en mijn man is kok, dus die is ook ‘s avonds aan het werk. Toen besloot ik om te stoppen met mijn baan. Om niet alleen bezig te zijn met de kinderen, ging ik op zoek naar vrijwilligerswerk. Dat vond ik via de vacaturebank van VCA.”

Waarom koos je voor Oppepper4all?
“Omdat je iets doet voor iemand die ‘pech’ heeft in het leven. Het is mooi om als organisatie iets goeds te doen voor deze mensen. Als organisatie krijg je veel meer voor elkaar dan als individu.”

Wat zijn jouw taken?
“Toen ik kennismaakte met de mensen van Oppepper4all was ik meteen enthousiast. Ik begon met meedenken en meedoen achter de schermen. Na een tijdje kreeg ik het tweejaarlijkse magazine onder mijn hoede. Toen ging ik één vaste dag per week op het kantoor in Abcoude werken. Ik verzamel de verhalen voor het magazine, ik doe interviews en kies de mooiste wensen uit. Daar maak ik een uitgebreid verslag van. Ik had al interesse in grafische vormgeving en ben een opleiding daarvoor gaan doen. Dat komt nu heel goed van pas met mijn werk voor Oppepper4all. Ik heb al een paar verbeteringen doorgevoerd in het format! Daarnaast schrijf ik ook andere teksten, doe ik administratieve klusjes en denk mee over een nieuwe website.”

Wat levert dit vrijwilligerswerk jou op?
“Voldoening. Dat ik iets doe voor mensen die minder geluk hebben dan ik. En het is fijn om naast mijn moederschap iets voor mijzelf te hebben.”

Wat was het leukste dat je hebt meegemaakt bij Oppepper4all?
“In maart stonden we drie dagen op de beurs van Zorgtotaal in de Jaarbeurs Utrecht. Ik was daar ook één dag bij. Bij onze stand stond onze mascotte, een levensgroot knuffelbeest met het hoofd in de vorm van een ster, ons logo. Die stond daar op een pop, zo saai, ik heb hem aangetrokken en ben de beurs over gaan lopen. Daar kwamen zulke leuke reacties op! Het was wel snikheet!”

Zoeken jullie nog vrijwilligers?
“Jazeker, we zoeken wensvervullers en fotografen in Amsterdam, want daar gaan we de komende maanden extra wensen uitvoeren. Als wensvervuller ga je samen met een andere vrijwilliger de dag organiseren van begin tot eind. De fotograaf gaat op de dag zelf mee om verslag te doen. Van elke wens maken we een fotoalbum ter herinnering. We zoeken ook nog vrijwilligers voor op kantoor, voor de administratie, social media en fondsenwerving.

Bekijk de vacatures van Oppepper4all.