Maroua deelt uit bij de Voedselbank

12 januari 2022
Maroua Voedselbank

“Daar waar ik kan geven, geef ik want van geven laad ik op.” Dat motto is de leidraad geworden bij de keuzes in het leven van Maroua. Sinds een jaar werkt ze elke donderdag van 10 tot 15 uur als vrijwilligster bij het Leefkringhuis in Amsterdam Noord. Dat is best hard aanpoten, zowel fysiek als mentaal. De voldoening en waardering die ze eruit haalt, maken die inzet echter helemaal waard.

Ze liep al een aardig tijdje rond met de gedachte om vrijwilligerswerk te gaan doen. Na een periode van druk zijn met achter allerlei doelen aanhollen was het tijd voor bezinning. Maroua: ”Het was nodig om weer balans te brengen in mijn leven, daarbij moest ik mijzelf op nummer 1 zetten. Ik leerde mezelf opnieuw kennen en ervoer mijn eigen kracht, liefde en licht. Ik ben voor mezelf begonnen als Mindfulness Jongeren Coach. Het is mooi werk en gaat goed. Toen ik mijn eigen balans ervoer, wilde ik dat delen met anderen. Daarom besloot ik op een dag het Leefkringhuis binnen te stappen.”

Samen de schouders eronder

Het team waarmee ze samenwerkt voor het uitdelen van voedselpakketten is net een grote familie. Er is een fijne sfeer en ze staan allemaal voor elkaar klaar. Maroua: “Het zijn allemaal prachtmensen die zich met hart en ziel geven. Het klikte ook direct bij mijn eerste kennismaking en ze konden mij al snel inzetten. Eerst als gastvrouw bij de ontvangst van de cliënten, maar inmiddels hou ik ook de lijsten bij en help ik bij het sjouwen van kratten en pallets of het uitdelen van de spullen. Het is heel divers, elke keer is anders en ook elke cliënt is anders.”

Iedereen kan soms wat hulp gebruiken

Ze is oprecht geïnteresseerd in de mensen die er komen. Vaak delen ze hun verhalen, soms zijn die best aangrijpend. Maar ook vaak heel mooi of hoopvol. Ze biedt iedereen een luisterend oor, zonder te oordelen. Maroua: “Ik geloof dat in essentie iedereen hetzelfde is, en vanuit die basisgedachte kun je de verbinding opzoeken. Dat probeer ik altijd te doen, ik wil mijn vreugde delen en mijn licht laten schijnen. Zo hoop ik anderen te inspireren. Mensen kunnen soms tijdelijk in een moeilijke situatie zitten, toch gaat ook dat een keer voorbij. Trek je lessen en kom er sterker uit. Dan ben je vervolgens in staat om anderen te helpen. Probeer, leer en inspireer!”

Ook helpen bij de Voedselbank?

Het Leefkringhuis in Noord kan altijd extra handjes gebruiken. Ook de voedselbanken in andere stadsdelen verwelkomen nieuwe vrijwilligers. Benieuwd naar alle vrijwilligersklussen in Amsterdam? In onze online vacaturebank staan er meer dan duizend. Voor ieders talent en agenda. Zoek online of maak een afspraak met één van onze bemiddelaars.

Tekst: Sonja Remkes
Foto’s: Jackie Mulder