“Ik probeer mensen letterlijk weer in beweging te krijgen”

Mohamed Marrabou2

Wie ben je?
“Ik ben Mohamed Marrabou, 52 jaar, en vader van vijf kinderen. Ik woon al 35 jaar in Noord.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Ik  train nu voor de hele marathon in het Belgische Genk; ik doe dat samen met mijn loopmaatje en begeleider Els Annegarn (zij is wereldkampioen op de 100 km hardlopen).
Kort geleden heb ik nog de marathon in Egmond aan Zee gelopen, met heel heftig weer toch een mooie tijd neergezet. Afgelopen jaar heb ik ook mee gedaan aan de Dam tot Damloop; een mooie ervaring, zeker omdat ik pas sinds juni 2014 actief ben als hardloper.”

Wat doe je als vrijwilliger?
“Ik ben assistent-trainer bij de loopgroep van Doras; een project om mensen in beweging te krijgen en in contact met elkaar. De loopgroep is twee keer per week in het Noorderpark; op maandagmiddag van 16 tot 17 uur en op woensdagmiddag van 17 tot 18 uur. Er wordt op allerlei niveaus gelopen. Zelf ben ik ruim een halfjaar geleden begonnen als deelnemer van deze loopgroep, een deelnemer met een hele slechte conditie, en nu ben ik assistent-trainer en ga ik richting marathon!”

Mijn mooiste ervaring is…
“Het werken met de groep, het samenzijn; je leert mensen kennen, en sommigen willen graag praten over persoonlijke dingen waar ze tegen aan lopen. Ik houd van het delen van verhalen. We hebben een wandel- en een hardloopgroep; ik vind het fijn om contact te maken en mensen te motiveren om verder te gaan. Een hoogtepunt vond ik de keer dat bij de kerstviering het koor Noord Zingt optrad voor de loopgroep van Doras.”

Wat is jouw tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen?
“Gewoon doen! Contact maken met mensen, daar krijg je energie van. Dus, kom mee lopen, vertel ik aan iedereen!”

Ook interesse in vrijwilligerswerk? Check deze vacatures.

Fotocredit: Rob Beense