Een tweede leven

Tessel2

Tessel is vrijwilliger bij de Wisselboetiek van de Modestraat

Tessel: “De koffie bij Pleur en de Koek is zo lekker, dat ik er vaak kwam ik als ik mijn zoon naar school had gebracht. Mijn oog viel toen ook op de Wisselboetiek, daar vlak naast, in de Modestraat. Wat een geweldig concept: je brengt kleding in, krijgt daarvoor sterren/punten, waarvoor je in de winkel weer iets anders kunt uitzoeken. Zo begon ik kleding van mezelf die ik altijd nog bewaarde, in de hoop dat ik mijn oude postuur nog eens zou terugkrijgen, om te ruilen voor passende kleding voor mezelf en kleding voor mijn zoon.”Sterren doneren

“Nadat ik een poosje vaste klant hier was, hoorde ik dat ze vrijwilligers zochten en heb ik mezelf aangeboden. Dit is ondertussen al bijna drie jaar geleden en ik werk er nog steeds met veel plezier. Ik vind het leuk om met allerlei verschillende mensen in contact te komen. Alle lagen van de bevolking, allerlei verschillende nationaliteiten en alle leeftijden; de diversiteit is hier groot, zo gezellig. Soms komen er mensen kleding doneren en hoeven ze niet per se zelf iets er voor terug. Deze sterren geven wij dan weer aan mensen die geen spullen hebben om in te brengen maar wel iets nodig hebben. Zo is iedereen blij!”

Foto’s: Jackie Mulder

Ook iets voor jou?

Ook vrijwilligerswerk doen in de Wisselboetiek van de Modestraat? Kijk hier.
Vrijwilligers Centrale Amsterdam helpt je graag verder om iets te vinden dat bij je past.
Bekijk het gehele aanbod aan vrijwilligersklusse hier online of kom een keer langs.