“Waardering zit soms in kleine dingen, zoals een aai over mijn wang”

Medine2

Wie ben je?
“Ik ben Medine Yazici, 38 jaar, ben geboren in Turkije en woont sinds acht jaar in Amsterdam-Noord, samen met mijn zoontje. Noord is zo lekker rustig wonen.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Ik doe een inburgeringscursus bij SIPI, drie keer per week. Ik hoop binnenkort mijn examen taalniveau twee te halen; spreken en lezen gaan goed, schrijven vind ik lastiger. Eerder heb ik op de basisschool van mijn zoontje meegeholpen als hulp-juf en assistent bij de schoolbibliotheek en zit nu in de oudercommissie en ben zo nog betrokken bij de school. Ik vind het werken met kinderen heel leuk, maar ook koken en zorgen voor andere mensen. In de toekomst zou ik graag een opleiding in de zorg willen gaan doen, ook heb ik een sollicitatie lopen bij Resto van Harte, het buurtrestaurant in De Meeuw.”

Wat doe je als vrijwilliger?
“Ik ben gastvrouw op de huiskamer van de PG-afdeling, in het verzorgingshuis Amstelring Het Schouw. Ik assisteer daar bij het ontbijt, de koffie en thee en maak graag een praatje met de mensen. Ik vind het heel fijn om voor deze groep ouderen te zorgen. De waardering kan soms in zulke kleine dingen zitten, zoals zomaar een aai over mijn wang van een bewoner….”

Het leukste dat ik hier heb meegemaakt is…
“Eén van de bewoners durfde niet naar beneden te gaan voor de gym. Toen ik haar beloofde om met haar mee te gaan en samen met haar de activiteit te volgen, is het toch gelukt. Dat zijn de mooie momenten dat je merkt dat je aanwezigheid en aandacht zo kan helpen.”

Wat is jouw tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen?
“Ga wat doen, blijf niet thuis zitten maar onderneem iets! Daar krijg je energie van.”

 

Ook interesse in vrijwilligerswerk? Check deze vacatures 

Fotocredit: Rob Beense