Vrijwilligerswerk met respect voor ieders eigenheid

edgar2

Edgar werkt sinds een jaar als vrijwilliger bij Ervaringswijzer, een website voor en door mensen met psychische kwetsbaarheden. Hij is daar aan de slag als redacteur voor de CliëntenAtlas.

“Bij het zoeken van een nieuwe vrijwilligersbaan werd ik direct aangesproken door deze vacature. Het spreekt me aan dat deze organisatie mensen via allerlei activiteiten en cursussen helpt naar psychisch herstel. Bovendien wordt de eigenheid en verscheidenheid van mensen hier gerespecteerd. Ieder mag zichzelf zijn en wordt in zijn waarde gelaten. En verder is er veel gevoel en begrip voor de kwetsbare kant van mensen. Dat vind ik heel fijn.”

Taal en stijl
“Ik heb sociale geografie gestudeerd en veel met databases gewerkt. Nu doe ik vrijwilligerswerk dat hier goed op aansluit. Ik ben beheerder en contactpersoon van de Cliëntenatlas; dat is een informatieve kaart met activiteiten voor mensen met een psychiatrische achtergrond. We zijn deze momenteel aan het uitbreiden met meer locaties van dergelijke activiteiten. Ook staan er persoonlijke impressies van deelnemers op de kaart. Het behoort tot mijn PR-taken om met mensen en instellingen hierover contact op te nemen. Ten slotte houd ik van (een goed gebruik van) taal en stijl. Ik vind het leuk om berichten in helder Nederlands op te stellen en recensies voor de Atlas te redigeren.”

Met dank aan Ervaringswijzer, voor het toesturen van dit verhaal.

Ook geïnteresseerd?
Ontwikkel je talenten in een veilige en prettige omgeving! Kun je interviewen, schrijven, fotograferen? Ben je handig met vormgeving, social media, PR of iets anders? Bekijk hier diverse vacatures bij Ervaringswijzer.