Vrijwilliger van de maand: Carla

CarlavanKasteel – website

Wie ben je?
“Ik ben Carla van Kasteel, 56 jaar, geboren in Oost en op jonge leeftijd naar Noord verhuisd. Ik voel me een Noorderling – mijn  vader was een echte Noorderling – en  woon vanaf 1984 naar volle tevredenheid in een mooie flat met uitzicht op het IJ.”

Wat doe je in het dagelijks leven?
“Ik heb eerder financiële en administratieve functies gehad en ben nu medewerker bij Sociaal & Lokaal. Verder ben ik actief in mijn buurt; zo doe ik soms boodschappen voor de buren of breng eten bij ze langs. Ik heb goede contacten met de buren, iedereen in deze buurt helpt elkaar een beetje. Als ik met mijn hond een rondje wandel, kom ik altijd wel bekenden tegen.”

Wat doe je als vrijwilliger?
“Ik ben backofficemedewerker bij Lokaal & Sociaal, in hartje Oud-Noord. Oudere en minder valide bewoners uit Amsterdam kunnen hier telefonisch hun boodschappen opgeven, die vervolgens aan huis worden bezorgd. Mijn taken zijn het aannemen van de telefoon, de boodschappen opnemen, noteren in welke specifieke winkel de boodschappen gehaald moeten worden (bijvoorbeeld bij de supermarkt en ook bakker/visboer). Vervolgens voer ik  de bestellingen via een apart systeem in en geef ik door op welke dag de boodschappen moeten worden afgeleverd. Ze worden tot in de keukenkastjes bezorgd. Natuurlijk is het ook belangrijk om met de klanten even een praatje te maken; soms ben je een van de weinige mensen die ze op die dag spreken…”

Het leukste/mooiste dat ik hier heb meegemaakt is…
“We sturen ook verjaardagskaarten naar de vaste klanten. Een keer had een meneer twee aparte kaarten van ons gekregen; hij belde speciaal op om te bedanken voor deze dubbele hulde!”

Wat is jouw tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen?
“Zoek vrijwilligerswerk uit dat je leuk vindt, net als bij het zoeken naar betaald werk. Ben je een verzorgend type, zoek dan iets in de zorg, ben je technisch, zoek iets als klusser of beheerder. Doe iets dat bij je past!”

Foto: Rob Beense

Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Maak een afspraak met Vrijwilligers Centrale Amsterdam, 020-5301220 of kijk in onze vacaturebank.