“Todo con amor”

2017 Georgina website

Wie ben je?
Ik ben Georgina Mercedes Nuñes, 64 jaar oud, kom uit de Dominicaanse Republiek en ik ben 27 jaar geleden voor de liefde naar Nederland gekomen. Ik ontmoette mijn man tijdens zijn vakantie in ons mooie land, we werden verliefd en voor hem ben ik naar Amsterdam verhuisd.” 

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Ik heb drie volwassenen kinderen, twee kleinkinderen en een derde kleinkind op komst. Ik hou veel van wandelen, en loop zo vanuit Buitenveldert, waar ik woon, naar het centrum van de stad. Twee dagen per week ga ik naar Noord om bij Het Schouw te helpen bij de ouderen. En elke week ga ik naar de kerk, het is daar gezellig. Verder maak ik graag een praatje met de oudere mensen die op de bankjes zitten in het winkelcentrum waar ik vaak kom.”

Wat doe je als vrijwilliger?
“Ik assisteer op donderdag en vrijdag in het Schouw bij het ontbijt, het koffie-uurtje en de lunch. Ook help ik met het schoonhouden van de huiskamer en de keuken. Op vrijdag help ik na de koffie met het opruimen van de boodschappen en het spiegelen van de koelkast. Ik maak graag een gezellig praatje met de bewoners en help regelmatig de stagiaire of de activiteitenbegeleidster bij activiteiten.”

Het leukste/mooiste dat ik hier heb meegemaakt is…
“Soms gebeurt het dat een van de oudere bewoners mij niet verstaat of begrijpt, dan is er een lieve dame die voor mij tolkt. Ik probeer altijd grapjes te maken en het gezellig te maken met de mensen; een verhaal over vroeger vertellen of gewoon even knuffelen.”

Wat is jouw tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen?
“Zorgen voor mensen, dat doe je met liefde en vanuit je hart: Todo con amor. Dat is heel belangrijk!”

Foto: Rob Beense

Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Maak een afspraak met Vrijwilligers Centrale Amsterdam, 020-5301220 of kijk in onze vacaturebank.