Beheerder bij De Evenaar

omer-site

Wie ben je?
“Ik ben Omer Ayik, 53 jaar, en ik ben 29 jaar geleden vanuit Turkije naar Nederland gekomen. Sinds twintig jaar woon ik in Amsterdam Noord, nu in Nieuwendam. Ik vind Noord heel mooi en ga daarom graag overal op de fiets naar toe.”

Wat doe je in het dagelijks leven?
“Ik ben vrijwilliger bij het Huis van de Wijk De Evenaar in Tuindorp Oostzaan. Hier ben ik beheerder en gastheer. Een heel leuke baan waar ik veel contact heb met mensen en lekker actief kan zijn. Ik heb vroeger veel zwaar werk gedaan; sloop- en graafwerk, kelderfunderingen, later ook chauffeurswerk. Ik ben graag lekker bezig en dat is in deze functie goed mogelijk.”

Wat doe je als vrijwilliger?
“Ik ben hier drie dagdelen in de week. Op maandag kom ik altijd om 17 uur, ik ga dan eerst de zalen klaar zetten voor de dansles en klaverjasclub. Ook schenk ik koffie en thee voor bezoekers, ook tijdens pauzes. Op een gezellige avond sluit ik soms rond middernacht pas af. Eens in de veertien dagen wordt er op maandagavond gekookt door een vrijwilliger, Christien, er komen soms wel 30-35 buurtbewoners eten. Ik assisteer dan bij het serveren van de maaltijden. De sfeer is reuze gezellig! Op woensdag draai ik nog een ochtenddienst en donderdag weer een avonddienst. Maar als het druk is mogen ze me altijd bellen, ik ben flexibel inzetbaar!”

Het leukste dat ik hier heb meegemaakt is..
“De goede sfeer hier, iedereen is aardig. Op maandag bij de klaverjasclub komt een slechthorende meneer die is altijd zo blij. We hebben een speciale band, ook zonder woorden, recht vanuit het hart..”

Wat is jouw tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen?
“Lekker actief bezig zijn is fijn. Anderen helpen geeft voldoening en blijdschap!”

Foto: Rob Beense

Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Maak een afspraak met ons of kijk eens in de online vacaturebank. We helpen je graag verder!