Vrijwilligen bij het Amsterdam Light Festival

5 december 2018
Carolien site

Carolien: “Ik liep al een tijdje rond met het idee om vrijwilligerswerk te gaan doen, omdat ik best veel vrije tijd had en meer betrokken wilde zijn bij de stad. Ik had echter geen idee wat ik wilde en kon gaan doen. Via Vrijwilligers Centrale Amsterdam ben ik vorig jaar bij het Amsterdam Light Festival gekomen. Dit is mij zo goed bevallen, dat ik er dit jaar weer werk.

In de koude donkere wintermaanden zitten mensen vooral binnen. Het Amsterdam Light festival haalt mensen juist naar buiten en brengt ze licht tijdens de donkere avonden. Dat vind ik leuk. Het is een mooi lichtkunstfestival om te bezoeken met vrienden, familie, je partner of een date en het is leuk dat je er op verschillende manieren van kunt genieten: op een rondvaartboot, wandelend en fietsend, met een gids of op eigen gelegenheid.
Het festival is een tijdelijk openluchtmuseum voor nationale en internationale hedendaagse (licht)kunst en een laagdrempelige manier om mensen te laten genieten van de kunstwerken en de stad.

Gratis avondmaaltijden

Ik loop rond over het festivalterrein. Ik sta onder meer bij informatiepunten en een aantal kunstwerken. De leuke interacties met de nationale en internationale bezoekers en de gezellige contacten met de andere vrijwilligers vind ik altijd erg leuk. Sommige mensen zijn zelfs vrienden geworden. Ook is het, voor iemand zoals ik die niet van koken houdt, erg fijn dat we gratis avondmaaltijden krijgen.

Via via

Het Amsterdam Light Festival duurt zo’n twee maanden. Maar dankzij de vrijwilligerscoördinator van het festival, Norma Schiphof, heb ik dit jaar ook op andere festivals vrijwilligerswerk gedaan. Hier heb ik veel werkervaring opgedaan en het heeft mijn interesse voor kunst en de culturele sector nog meer versterkt. Uiteindelijk hoop ik zo een leuke betaalde baan in deze sector te vinden.”

Foto: Jackie Mulder

Ook helpen bij het Amsterdam Light Festival?

Kijk hier. (nog t/m 20 januari 2019)